ဇန္နဝါရီလက အေအးပိုတတ္ေတာ့ အရည္ေသာက္ေလးပါမွစားခ်င္သူေတြအတြက္ ၁၅မိနစ္နဲ႔ခ်က္နိုင္ၿပီး အရသာရွိတဲ့ ဟင္းခ်ိဳခ်က္နည္းေလးတစ္ခ်ိဳ႕ကို ေဝမၽွေပးခ်င္ပါတယ္။

အလုပ္ကျပန္လာလို႔ ထမင္းစားခါနီး ဟင္းခ်ိဳေလးေသာက္ခ်င္တယ္ဆိုတဲ့ အာသီသေပၚလာတဲ့အခါ ခ်က္ရမွာ ၾကာဦးမယ္ဆို ၿပီး အရည္ေသာက္မပါဘဲၿပီးလိုက္ရရင္ ေဆာင္းတြင္းေအးေအးမွာ ဘယ္ဂြတ္ပါ့မလဲ။ တစ္ခ်ိဳ႕က်ေတာ့လည္း ဟင္း ခ်ိဳေတာ့ လုပ္ေသာက္ျဖစ္တယ္။ ျမန္ျမန္ၿပီးေအာင္ ရယ္ဒီမိတ္အခဲ၊ အႏွစ္ေတြသုံးၿပီးခ်က္ၾကတယ္။ ရယ္ဒီမိတ္အထုပ္ေတြ က ေရရွည္စားလို႔မေကာင္းပါဘူး။  ၾကာလာတဲ့အခါ က်န္းမာေရးကို ထိခိုက္ေစနိုင္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ျမန္ျမန္နဲ႔ လြယ္လြယ္ခ်က္လို႔ရသလို က်န္းမာေရးအတြက္သင့္ေလ်ာ္တဲ့ ဟင္းခ်ိဳေလးေတြ လုပ္ေသာက္ၾကရေအာင္။

၁။ အုန္းနို႔ၾကာဇံျပဳတ္

အုန္းနို႔ၾကာဇံဆိုလို႔ အုန္းနို႔ေခါက္ဆြဲခ်က္နည္းလိုမ်ိဳး ၾကာမယ္မထင္ပါနဲ႔။ ဒီဟင္းက ယိုးဒယားစတိုင္မွာ အိႏၵိယ ဟင္းခတ္အေမႊးအႀကိဳင္ေတြ ေပါင္းစပ္ထားတဲ့ဟင္းပါ။ ခ်က္ရလြယ္ကူၿပီး ၾကာဇံနဲ႔မို႔ ညေနစာဟင္းမခ်က္ထား ရင္ေတာင္မွ ဒီဟင္းတစ္မ်ိဳးထဲနဲ႔ ဗိုက္ဝပါတယ္။

ပါဝင္ပစၥည္း

ၾကာဇံ (၂ ေယာက္စာ ေရစိမ္ထားပါ)
အုန္းနို႔အႏွစ္ ၁ ခြက္
ၾကက္သြန္နီ၁ လုံး (ပါးပါးလွီးပါ)
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၁ မႊာ ( ႏုတ္ႏုတ္စဥ္းပါ)
င႐ုတ္သီးစိမ္း ၂ ေတာင့္ ( ပါးပါးလွီးထားပါ)
ဂ်င္း အနည္းငယ္
စပါးလင္ အနည္းငယ္
ေရွာက္ရြက္ ၃ ရြက္
နံနံေစ့ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
ဇီယာမွုန႔္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
စႏြင္းမွုန႔္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
ငါးငံျပာရည္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
ဆီ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
ေရ ၃ ခြက္
နံနံပင္ အနည္းငယ္

coconut-curry-noodle-soup-11

Photo Reference: thewoksoflife.com

ခ်က္ျပဳတ္နည္း

ဒယ္အိုးထဲဆီထည့္ၿပီး ဆီပူလာရင္ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ င႐ုတ္သီးစိမ္း ပါးပါးလွီးထားတာ ထည့္ၿပီး ဆီသတ္ပါ။ ေထာင္းထားတဲ့ ဂ်င္းနဲ႔ စပါးလင္တစ္ျပားရိုက္ထားတာကို ထည့္ပါ။ ေရွာက္ရြက္၊ နံနံေစ့မွုန႔္၊ ဇီယာမွုန႔္နဲ႔ စႏြင္းမွုန႔္ထည့္ပါ။ ဟင္းခတ္အေမႊးအႀကိဳင္ေတြ အနံ့ေမႊးလာၿပီဆိုရင္ အုန္းသီးအႏွစ္၊ ငါးငံျပာရည္နဲ႔ ေရထည့္ၿပီး ၅ မိနစ္ခန႔္ တည္ေပးၿပီး မီးပိတ္လိုက္ပါ။ တစ္ဆက္တည္းမွာပဲ ေရစိမ္ထားတဲ့ ၾကာဇံကို ေရေႏြးပူေလာင္းထည့္ၿပီး ၾကာဇံႏူးေ လာက္ရင္ ေရစစ္ၿပီး စားမယ့္ပန္းကန္လုံးထဲထည့္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ အနံ့သင္းသင္းဟင္းရည္ကို ေလာင္းထည့္ၿပီး နံနံ ပင္နဲ႔ င႐ုတ္သီးစိမ္းထည့္ၿပီး ဆြဲ႐ုံပါပဲ။

၂။ မီဆိုေခါက္ဆြဲျပဳတ္

မီဆိုေခါက္ဆြဲျပဳတ္ဟာ ဂ်ပန္ဟင္းလ်ာျဖစ္ၿပီးေတာ့ အာဟာရျပည့္ဝတဲ့ လြယ္ကူျမန္ဆန္ဟင္းတစ္ခြက္ပါ။ ဆီလုံးဝမသုံး ထားတဲ့အတြက္ Diet လုပ္သူေတြနဲ႔လည္း သင့္ေတာ္ပါတယ္။  ေခါက္ဆြဲေနရာမွာ ၾကာဇံျဖစ္ျဖစ္၊ ညႇပ္ေခါက္ဆြဲ ဖတ္ပဲျဖစ္ျဖစ္ အစားထိုးနိုင္ပါတယ္။

ပါဝင္ပစၥည္း

ေခါက္ဆြဲ (၂ ေယာက္စာ)
မီဆိုအႏွစ္ စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ ဇြန္း
ပဲျပား ၁ တုံး (အေနေတာ္အရြယ္ေလးေတြတုံးထားပါ)
ရွီတာကီမွိုေျခာက္ ငါးက်ပ္သား (ေရစိမ္ထားပါ)
ဂ်င္း တစ္ျပား (ျခစ္ႏွင့္ ျခစ္ထားပါ)
ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
ၾကက္ဥ ၂ လုံး
ၾကက္သြန္ၿမိတ္ ၂ ပင္ (ႏုတ္ႏုတ္စဥ္းထားပါ)
ဟင္းႏုႏြယ္ရြက္ ၁ စည္း
ေရ ၃ခြက္

misonoodle

Photo Reference: blogspot.com

ခ်က္ျပဳတ္နည္း

ခ်က္မယ့္အိုးထဲ ေရထည့္ၿပီးဆူေအာင္တည္ပါ။ တစ္ခ်ိန္တည္းမွာ အိုးေနာက္တစ္အိုးနဲ႔ ေခါက္ဆြဲျပဳတ္ထားပါ။ ၾကက္ျပဳတ္ရည္နဲ႔ျပဳတ္ ရင္ ပိုစားေကာင္းပါတယ္။  တစ္ၿပိဳင္တည္းလုပ္ေတာ့ ျမန္ျမန္ၿပီးၿပီး ျမန္ျမန္စားရတာေပါ့။ ဟင္းရည္အိုးဆူလာရင္ မီဆို အႏွစ္ေရာၿပီး ေပ်ာ္သြားေအာင္ေမႊေပးပါ။ မီးနည္းနည္းေလၽွာ့လိုက္ၿပီးေတာ့ ဂ်င္း၊  ပဲျပားတုံးေလးေတြနဲ႔   ေရစိမ္ထားတဲ့ ရွီတာကီမွိုေျခာက္ကိုပါးပါးလွီးၿပီး ထည့္ပါ။ ဆက္ၿပီးေတာ့ ပဲငံျပာရည္ထည့္၊ ၾကက္ဥ ေဖာက္ထည့္ပါ။          ၃ မိနစ္ေလာက္တည္ထားေပးၿပီးရင္ မီးပိတ္လိုက္ပါ။ စားမယ့္ပန္းကန္လုံးထဲမွာ ျပဳတ္ၿပီးဆယ္ထားတဲ့ ေခါက္ဆြဲထည့္၊ ဟင္းႏုႏြယ္ ရြက္ထည့္ (တျခားႀကိဳက္ႏွစ္သက္ရာ အႏူးလြယ္တဲ့ အရြက္စိမ္း ဘာမဆိုထည့္နိုင္ပါတယ္)၊ ဟင္းျပဳတ္ရည္ထည့္ၿပီး ၾကက္ သြန္မိတ္ေလးျဖဴးကာ သုံးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။

 

၃။ တ႐ုတ္စတိုင္ မွိုၾကက္ဥဟင္းခ်ိဳ

လုပ္ရလြယ္ကူၿပီး က်န္းမာေရးနဲ႔ သင့္ေတာ္တဲ့ မွိုၾကက္ဥဟင္းခ်ိဳကေတာ့အစိမ့္အရသာႀကိဳက္သူေတြ အတြက္ပါ။ ခ်က္နည္းကလည္း လြယ္မွလြယ္ပါပဲ။

ပါဝင္ပစၥည္း (ႏွစ္ေယာက္စာ)

မွို ၁၀ က်ပ္သား
ၾကက္ဥ ၂ လုံး
ပဲျပား ၁ တုံး (အေနေတာ္ အတုံးေလးမ်ားတုံးထားပါ)
ၾကက္သြန္ၿမိတ္ ၂ ပင္ (ႏုတ္ႏုတ္စဥ္းထားပါ)
ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
ႏွမ္းဆီ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
ေကာ္မွုန႔္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ ဇြန္း
ေရ ၅ ခြက္
င႐ုတ္ေကာင္းမွုန႔္အျဖဴ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း

egg-drop-soup-vertical-b-1800

Photo Reference: assets.simplyrecipes.com

 

ခ်က္ျပဳတ္နည္း

ခြက္တစ္လုံးထဲ ကို ၾကက္ဥ၊ ဆား၊ င႐ုတ္ေကာင္းမွုန႔္တို႔ ထည့္ၿပီး ပြလာေအာင္ ေခါက္ေပးပါ။ေနာက္ထက္ခြက္အေသး တစ္လုံးထဲမွာ ေကာ္မွုန႔္ကို ေရ နည္းနည္းထည့္ၿပီး ေဖ်ာ္ထားပါ။ အားလုံးျပင္ၿပီးရင္ စခ်က္ပါမယ္။ ေရ ၅ ခြက္ကို ဟင္းရည္ခ်က္မယ့္အိုးထဲထည့္ၿပီး ဆူေအာင္တည္ပါ။ ဆူလာရင္ မွိုထည့္ၿပီး ငါးမိနစ္ခန႔္တည္ထားပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ ညက္ညက္ေ ထာင္းထားတဲ့ ဂ်င္းနဲ႔ လက္က်န္ ဆား၊ င႐ုတ္ေကာင္းမွုန႔္တို႔ကိုထည့္ၿပီးေမႊပါ။ ဆက္လက္ၿပီး ေကာ္ရည္ကိုထည့္ၿပီး အဆက္မျပတ္ေမႊေပးပါ။ မေမႊလို႔ရွိရင္ ေကာ္ေတြခဲသြားတတ္ပါတယ္။ ေခါက္ထားတဲ့ ၾကက္ဥကို ျဖည္းျဖည္းခ်င္း   ေလာင္းထည့္ၿပီး တစ္ျခားလက္တစ္ဖက္နဲ႔ ဟင္းရည္ကို ေမႊေပးပါ။ ေနာက္ဆုံးအဆင့္အေနနဲ႔ပဲျပားတုံးေလးေတြထည့္ၿပီး ၂ မိနစ္ေလာက္ေနရင္ ႏွမ္းဆီနဲ႔ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ပါးပါးလွီးထားတာထည့္ၿပီး သုံးေဆာင္နိုင္ပါတယ္။

၄။ ကင္မ္ခ်ီဟင္းခ်ိဳ

ခ်ဥ္ငံစပ္ဟင္းခ်ိဳမွ ႀကိဳက္တယ္ဆိုသူေတြအတြက္ကေတာ့ အိမ္မွာ ကင္မ္ခ်ီရွိရင္ဟင္းခ်ိဳ အလြယ္တကူလုပ္စားလို႔ရပါတယ္။ ကင္မ္ခ်ီဟင္းခ်ိဳမွာ ဗီတာမင္၊ သံဓာတ္နဲ႔ ပရိုတင္းဓာတ္ေတြပါ၀င္လို႔ က်န္းမာေရးအတြက္လည္း သင့္ေတာ္ပါတယ္။

ပါဝင္ပစၥည္း(သုံးေယာက္စာ)

ကင္မ္ခ်ီ ၁၀ က်ပ္သား
ပဲျပား ၁ တုံး
ကိုရီးယားင႐ုတ္သီးအႏွစ္ စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
သၾကား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
ၾကက္သြန္ၿမိတ္ ၂ ပင္ (ႏုတ္ႏုတ္စဥ္းထားပါ)
ေရ ၅ခြက္
ၾကက္ဥ ၁ လုံး

maxresdefault

Photo Reference: i.ytimg.com

ခ်က္ျပဳတ္နည္း

ကင္မ္ခ်ီကို ပါးပါးလွီးၿပီး ကင္မ္ခ်ီရည္အနည္းငယ္၊ သၾကား၊ ကိုရီးယားင႐ုတ္သီးအႏွစ္၊ ေရတို႔ကို ခ်က္မယ့္အိုးထဲထည့္ၿပီး မီးပူပူနဲ႔ ပြက္ပြက္ဆူေအာင္တည္ပါ။ ၿပီးရင္ ပဲျပားကို အေနေတာ္အတုံးေလးေတြတုံးၿပီး ဟင္းရည္အိုးထဲထည့္ပါ။ ၁၀ မိနစ္ေလာက္ေနရင္ မီးပိတ္ၿပီး ၾကက္သြန္ၿမိတ္ထည့္၊ ၾကက္ဥ ေဖာက္ထည့္ၿပီး သုံးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။ ကင္မ္ခ်ီဟင္းခ်ိဳတစ္မ်ိဳးတည္း ညေနစာ အျဖစ္စားမယ္စဥ္းစားရင္ေတာ့ ေရစိမ္ထားတဲ့ ပဲၾကာဇံကို ဟင္းအိုးမခ်ခင္ထည့္ၿပီး သုံးေဆာင္နိုင္ပါတယ္။

 

၅။ တုန္ယမ္းဟင္းခ်ိဳ

တုန္ယမ္းဟင္းခ်ိဳ အျမန္ခ်က္နည္းဆိုလို႔ ရယ္ဒီမိတ္ တုန္ယမ္းအႏွစ္ကို သုံးမယ္လို႔မထင္ပါနဲ႔။  ဒီမွာ ေဖာ္ျပေပးထားတဲ့ ဟင္းခ်က္နည္းအားလုံးက ျမန္ဖို႔တစ္ခုတည္းတင္မဟုတ္ဘဲ က်န္းမာေရးနဲ႔ သင့္ေတာ္တဲ့ အိမ္ခ်က္နည္းစနစ္ေတြကိုပဲ အသားေပးေဖာ္ျပထားတာပါ။ တုန္ယမ္းရယ္ဒီမိတ္အႏွစ္က သဘာဝပစၥည္းေတြနဲ႔လုပ္ထားတာနဲ႔ အရသာလုံးဝကြာျခား ပါတယ္။ ကဲ ခ်က္နည္းေလးၾကည့္လိုက္ရေအာင္။

ပါဝင္ပစၥည္း

ပုဇြန္ ၁၀ က်ပ္သား
မွို ၁၀ က်ပ္သား (အတုံးေလးေတြ လွီးထားပါ)
င႐ုတ္သီးစိမ္း ၂ ေတာင့္
စပါးလင္ ၂ ေတာင့္ (အေနေတာ္အရြယ္ပိုင္းျဖတ္ထားပါ)
ပတဲေကာ ၂ ျပား
ဂ်င္း ၂ ျပား
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၁ မႊာ (တစ္ျပားရိုက္ထားပါ)
ၾကက္သြန္နီႀကီး ၁ လုံး (အခြံႏႊာထားပါ)
ၾကက္သြန္နီေသး ၁ လုံး (အခြံႏႊာထားပါ)
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၂လုံး
ေရွာက္ရြက္ ၅ ရြက္
င႐ုတ္ေကာင္းမွုန႔္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
သံပုရာသီး ၁ ျခမ္း
ငံျပာရည္ အနည္းငယ္
သၾကားအနည္းငယ္

img_0732

Photo Reference: 1.bp.blogspot.com

ခ်က္ျပဳတ္နည္း

ဟင္းရည္ခ်က္မယ့္အိုးကို ေရထည့္ၿပီးဆူေအာင္တည္ထားပါ။ ေရဆူတာကို ေစာင့္ရင္းနဲ႔ ပုစြန္ကို ဆားနဲ႔ င႐ုတ္ေကာင္း မွုန႔္နည္းနည္းထည့္ၿပီး နယ္ထားေပးပါ။ လွီးထားတဲ့ စပါးလင္၊ ပတဲေကာ၊ ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ အႀကီး၊ အေသးနဲ႔ ေရွာက္ရြက္တို႔ကို ဟင္းအိုးထဲ ထည့္ၿပီး အနံ့သင္းလာတဲ့အထိ တည္ေပးပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ႔ မွိုေရာၿပီး ငါးမိနစ္ခန႔္တည္ေပးပါ။ ေနာက္ဆုံးမွာေတာ့ ပုစြန္ထည့္ၿပီး ပုစြန္အေရာင္စေျပာင္းတာနဲ႔ မီးပိတ္လိုက္ပါ။ အဲ့ေနာက္ သုံးေဆာင္မယ့္ ပန္းကန္လုံးထဲကို သၾကားနဲ႔၊ ငံျပာရည္အနည္းငယ္စီ (ကိုယ္ႏွစ္သက္ရာ အရသာ အေနအထားအလိုက္ ထည့္နိုင္ပါတယ္) င႐ုတ္သီးစိမ္းနဲ႔ သံပုရာသီးညႇစ္ထည့္ၿပီးေနာက္ ဟင္းရည္ထည့္ကာ တည္ခင္းနိုင္ပါ ၿပီ။ ဒါကေတာ့ ေရွးမူမပ်က္ ယိုးဒယားတုန္ယမ္းဟင္းခ်ိခ်က္နည္းပါ။ ေမာ္ဒန္တုန္ယမ္းကို ပိုႀကိဳက္တယ္ဆိုရင္ေတာ့ evaporated milk ထည့္ၿပီး ေခါက္ဆြဲေျခာက္ထည့္လို႔လည္း တုန္ယမ္းေခါက္ဆြဲလုပ္စားနိုင္ပါတယ္။

၆။ ပန္းေဂၚဖီကုလားဟင္း

ဒီအရည္ေသာက္ဟင္းကေတာ့ ကိုယ္ေတြခ်က္စားေနၾက သီးစုံပဲကုလားဟင္းကို ၁၅မိနစ္နဲ႔ ခ်က္နိုင္ေအာင္လို႔ က်က္လြယ္တဲ့ ပန္းေဂၚဖီနဲ႔ ႐ုံးပတီသီးႏွစ္မ်ိဳးပဲသုံးၿပီး ကုလားပဲမထည့္ဘဲ ခ်က္ထားတာပါ။ မန္က်ည္းရည္သုံးထားေတာ့ ဝမ္းခ်ဳပ္တတ္တဲ့ ေဆာင္းတြင္းနဲ႔လည္း အကိုက္ပါပဲ။

ပါ၀င္ပစၥည္း

ပန္းေဂၚဖီပြင့္ တစ္ဝက္ (အေနေတာ္အရြယ္ေလးေတြပိုင္ျဖတ္ထားပါ)
႐ုံးပတီသီး ၇ ေတာင့္ (အေနေတာ္အရြယ္ေလးေတြပိုင္ျဖတ္ထားပါ)
မန္က်ည္းသီး
မုန္ညင္းေစ့ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
ဇီယာေစ့ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္ရြက္ အနည္းငယ္
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၁ လုံး (အတုံးေသးေလးေတြလွီးထားပါ)
ၾကက္သြန္နီ ၁ လုံး (ပါးပါးလွီးထားပါ)
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၂ မႊာ၊ဂ်င္း ၁ ျပား (ေရာေထာင္းထားပါ)
စႏြင္းမွုန႔္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
မဆလာ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
င႐ုတ္သီးအစိမ္းမွုန႔္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
င႐ုတ္ေကာင္းမွုန႔္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္

ခ်က္ျပဳတ္နည္း

အိုးထဲဆီထည့္ၿပီး ဆီပူလာရင္ မုန္ညင္းေစ့နဲ႔ ဇီယာေစ့ထည့္ေပးပါ။ ၁ မိနစ္ေလာက္ေနလို႔ အိုးက သံစုံထြက္လာၿပီ ဆိုရင္ ဟင္းေမႊးရြက္၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဂ်င္းထည့္ၿပီး စႏြင္းမွုန႔္ ၊ မဆလာ၊ င႐ုတ္သီး အစိမ္းမွုန႔္၊ င႐ုတ္ေကာင္းမွုန႔္တို႔နဲ႔ ဆီသပ္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ပန္းေဂၚဖီတို႔ထည့္ၿပီး လုံးေပးပါ။ ခဏေနရင္ မန္က်ည္းသီးအႏွစ္ရည္ကို ထည့္ေပးၿပီး အေပါ့အငံအတြက္ ဆားထည့္ပါ။ ပြက္ပြက္ဆူလာရင္ေတာ့႐ုံးပတီသီးေလးေတြ ထည့ၿပီး မီးပိတ္လိုက္ပါ။ ႐ုံးပတီသီးက ကၽြတ္ကၽြတ္ေလးမွ ပိုစားေကာင္းၿပီး သူ႔မွာပါတဲ့အမၽွင္ဓာတ္ေလးေတြက ခႏၶာကိုယ္အတြက္ သင့္ေလ်ာ္တဲ့အတြက္ အဲ့ဓာတ္ေလးေတြ အမ်ားဆုံးရေအာင္႐ုံးပတီသီးအစိမ္းေရာင္မပ်က္ေစဖို႔ အတြက္ ေနာက္ဆုံးမွထည့္တာပါ။

၇။ အစိမ္းရြက္ဟင္းခ်ိဳ

ဒီဟင္းခ်ိဳကေတာ့ အေျခခံဟင္းျဖစ္ၿပီး အင္မတန္မွ ရိုးရွင္းလြယ္ကူပါတယ္။အရည္ေလၽွာ့ထည့္ၿပီးခ်က္တဲ့အခါေတာ့   ေက်ာ္ခ်က္လို႔ေခၚပါတယ္။ အမ်ားအားျဖင့္ ေဂၚတခါးညြန႔္၊ ဟင္းႏုႏြယ္ရြက္၊ မုန္ညင္းစိမ္းစတဲ့ႀကိဳက္ႏွစ္သက္ရာ   ႏူးလြယ္တဲ့ အစိမ္းေရာင္အရြက္ေတြကို သုံးၿပီးခ်က္တာပါ။ ၁၀မိနစ္နဲ႔ အၿပီးခ်က္နိုင္သလိုက်န္းမာေရးနဲ႔သင့္ေတာ္တဲ့ ဟင္းခ်ိဳပါ။

ပါဝင္ပစၥည္း

ေဂၚတခါးညြန႔္ (သို႔) ႀကိဳက္ႏွစ္သက္ရာ အစိမ္းရြက္မ်ား
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၂ မႊာ (တစ္ျပားရိုက္ထားပါ)
ဂ်င္း (တစ္ျပားရိုက္ထားပါ)
ဆီ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
ေရ ၃ ခြက္
ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္

ခ်က္ျပဳတ္နည္း

အိုးထဲဆီထည့္ၿပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္းထည့္ပါ။ ေမႊးလာရင္ အရြက္ထည့္၊ ဆားထည့္ၿပီး ၁မိနစ္ခန႔္ ေမႊေပးပါ။   ေနာက္ဆုံးမွာေတာ့ ေရထည့္ၿပီး အဖုံးအုပ္ကာ အရြက္မႏူးတႏူးမွာ မီးဖိုက ခ်လိုက္ပါ။

အေပၚမွာ ေဖာ္ျပထားတဲ့ ဟင္းခ်ိဳခ်က္နည္းေတြမွာ အရသာပိုေကာင္းခ်င္ရင္ၾကက္ျပဳတ္ရည္ကို ေရအစားထည့္သုံး နိုင္ပါတယ္။ အားတဲ့ရက္ေတြ အိမ္မွာ ၾကက္သားျပဳတ္ရည္ေလးလုပ္ၿပီး ေရခဲေသတၱာထဲထည့္ထားပါ။ ေနာက္ဆုံးဘာမွ မခ်က္ေတာ့ဘူးဆိုရင္ေတာင္ ၾကက္ျပဳတ္ရည္ကို ေႏႊးၿပီး ၾကက္သြန္ၿမိတ္၊ င႐ုတ္ေကာင္းျဖဴးလို႔အလြယ္ဟင္းခ်ိဳ လုပ္နိုင္တာေပါ့။ ကဲ  လြယ္ကူျမန္ဆန္ၿပီးက်န္းမာေရးနဲ႔ညီညြတ္တဲ့ဟင္းခ်ိဳလုပ္နည္းေတြရၿပီဆိုေတာ့  ေဆာင္းတြင္းေအးေ အးမွာ ပူပူေႏြးေႏြးညေနစာလုပ္စားလိုက္ၾကပါစို႔။

Words by Insightgiveaways

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s